TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Citromos pisztráng pórés édesburgonyával

Hozzávalók 4 személyre:
4 egész konyhakész pisztráng
2 zöldcitrom
4 szelet füstölt szalonna
2 nagyobb édesburgonya
2 szál póréhagyma
2 ek. olaj
4 szál kakukkfű

Elkészítés:
1. A halat kívül-belül alaposan megmossuk, leszárítjuk, bőrét bevagdossuk és bedörzsöljük sóval. A zöldcitromot felszeleteljük és a halak hasába tesszük.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A szalonnadarabokat tepsibe tesszük, ráfektetünk 1-1 halat és a sütőben 20 percig sütjük. Tálra tesszük, a szalonnát kidobjuk.
3. Közben a körethez az édesburgonyát megpucoljuk és centis kockákra vágjuk. A póréhagymát megmossuk, felkarikázzuk. A zöldségeket serpenyőben, a forró olajon, lefedve 20-30 perc alatt puhára sütjük, 5 percenként megkavarjuk, hogy ne süljenek le. Sózzuk, borsozzuk. A kakukkfűvel díszített hallal frissen tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 775 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu