TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Mustáros tarja
mazsolás paradicsommártással és cukkinival

Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet sertéstarja
2 ek olívaolaj
1 púpozott ek magos mustár
1 ek citromlé
4 cukkini

A mártáshoz:
1 fej hagyma
1 doboz (400 g) hámozott, aprított paradicsomkonzerv
5 dkg mazsola
5 dkg barna cukor
2 ek. borecet
1 rúd fahéj

Elkészítés:
1 A mártáshoz a hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, majd az összes többi hozzávalóval együtt kis lábosban 20 percig főzzük lassú tűzön, amíg besűrűsödik és enyhén karamellizálódik. Félretesszük.
2 A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, megkenjük olívaolajjal és magos mustárral. A cukkinit vastag szeletekre vágjuk, megkenjük olívaolajjal, citromlével. Forró grillen mindkettőt megsütjük (a húst vastagságtól függően oldalanként kb. 10 perc alatt). A mártással tálaljuk.

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 690 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu