TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Haltepertő

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg pontyfilé (ponty hasa alja a legjobb)
5 dkg liszt
5 dkg kukoricakeményítő
2 tojás
10 dkg zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez

Elkészítés:
A halat megmossuk, leszárítjuk, nagyobb falatnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
Mélytányérban a lisztet elkeverjük a keményítővel, egy másikban a tojást felverjük, a harmadikba pedig beleöntjük a zsemlemorzsát. A haldarabokat a szokásos módon kipanírozzuk, és a forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük.
Köretként kínálhatunk hozzá sült édesburgonyát, grillezett zöldségeket.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 590 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu