TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Piskótatallérok barackkrémmel

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
A tésztához:
4 tojás
12 dkg liszt
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
20 dkg őszibarack
25 dkg túró
10 dkg cukor
2 dl tejszín

Elkészítés:
1. A tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét egy csipetnyi sóval habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral. Ráborítjuk a habot, rászitáljuk a lisztet, és kíméletesen összedolgozzuk.
2. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztából kanálnyi mennyiségeket teszünk a tepsire szép sorban, hagyjuk, hogy körlappá elterüljenek, és a sütőben 10-12 percig sütjük. A sütőből kivéve hűtjük.
3. A krémhez a barackokat meghámozzuk, kimagozzuk, húsukat nagyon apróra összevágjuk. A kis piskótákat kézbe vesszük, és a lapos felébe kis lyukat vájunk minden darabba. A morzsát összekeverjük a barackkal, hozzáadjuk az áttört túrót, a cukrot. Végül a tejszínt keményé habbá verjük, beleforgatjuk a krémbe. A piskótalapocskákat megtöltjük-megrakjuk a krémmel. Jól behűtve tálaljuk.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 150 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu