TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Balzsamos meggyleves

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg meggy
10 dkg porcukor
2 tasak vaníliás cukor
5 ek. balzsamecet
1/2 dl meggyszörp
1 dl citromlé
8 dl natúr joghurt
1 dl narancslé
10-20 nagyobb bazsalikomlevél
1 ek. olívaolaj

Elkészítés:
1. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, turmixgépbe tesszük, majd sorban hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a balzsamecetet, a szörpöt, a citromlevet. Alaposan pürésítjük, ezután nagy tálba kiöntve hozzákeverjük a joghurtot, és addig hígítjuk a narancslével, amíg sűrű, krémes gyümölcslevest kapunk. Érdemes habverővel átkeverni, és 1 órára a hűtőbe tenni.
2. Tálalás előtt a sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A bazsalikomleveleket leöblítjük, alaposan megszárítjuk. Fontos a szárítás, mert különben a sütőben nem sülni, hanem fonnyadni fognak. Alufóliával bélelt sütőtálcára szórjuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, megsózzuk és kézzel átforgatjuk, hogy a leveleket mindenhol alaposan bevonja az olaj és a só. A sütőben 7-8 perc alatt sötétzöldre és ropogósra sütjük. Óvatosan (nagyon törékenyek) papírtörlőre szedjük, és ízlés szerinti mennyiséget a levesre szórva azonnal tálaljuk.

munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 295 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!
Fotó: Recepttar.hu