TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Lazac szezámos uborkával, hagymás szósszal

Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet lazacfilé (kb. 50 dkg)
2 kígyóuborka
2 szál zöldhagyma
8 ek. olívaolaj
4 ek. szezámmag

Elkészítés:
1. A lazacot megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. Az uborkát megmossuk, hosszában kettévágjuk, kimagozzuk és felszeleteljük. A zöldhagymát megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk.
2. Serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanálnyi olajat és a lazacszeletek mindkét oldalát 5-5 percig sütjük benne. Óvatosan fordítsuk meg, nehogy eltörjenek. Közben megsózzuk, megborsozzuk.
3. Másik serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon a felszeletelt uborkát 5-8 percig sütjük, megsózzuk, és megszórjuk a szezámmaggal. A hagymát aprítóban a maradék olívaolajjal pépesítjük.
4. Tálalásnál a lazacot tányérra tesszük, meglocsoljuk a tetejét a hagymás szósszal és mellé halmozzuk a szezámos meleg uborkát. Azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 25 perc múlva
1 adag: 495 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu