TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Egyetlen nehézség van ebben a sütiben: már előző nap el kell készíteni, hogy a keksznek legyen ideje megpuhulni!

Hozzávalók kb. 6 nagy szelethez:
20 dkg háztartási keksz (szögletes)
1 l tej
10 ek. cukor
2 cs. csokoládé pudingpor (főzős)
7 dkg vaj
3 nagyobb őszibarack
3 dl tejszín
2 ek. porcukor
1 csomag habfixáló
12,5 dkg mascarpone
5 dkg csokoládé díszítésnek

Elkészítés:
1. A tepsi alját kirakjuk keksszel (20x25cm), ügyelve arra, hogy szorosan egymás mellett helyezkedjenek el.
2. A tejet 2 dl kivételével felforraljuk. A cukrot a pudingporral és a kimaradt tejjel csomómentesre keverjük, a forró tejhez öntjük, és folyamatosan kevergetve sűrű pudinggá főzzük. Hozzádobjuk a kockára vágott vajat, és addig kevergetjük, amíg elolvad, majd az egészet óvatosan ráöntjük a kekszekre.
3. Gyorsan rátesszük a még forró puding tetejére a második kekszréteget. A barackokat megmossuk, kimagozzuk, felszeleteljük, és a tetejére helyezzük. A tejszínhabot a porcukorral felverjük, 1 perc után hozzáadjuk a habfixálót és kemény habbá verjük. Hozzáadjuk még a mascarponét és gyorsan elkeverjük. Ha nem elég édes, keverjünk hozzá egy kevés porcukrot.
4. A habot rásimítjuk a barackok tetejére. Díszítésként étcsoki forgáccsal megszórjuk. Behűtve tálaljuk. Érdemes (kell) 1 éjszakát pihenni hagyni, hogy a keksz megpuhuljon.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: másnap
1 szelet: 840 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu