TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Ribizlis vaníliakocka

Hozzávalók kb. 16 szelethez:
A piskótához:
6 tojás
1 csipet só
12 dkg cukor
12 dkg liszt
1 mk. sütőpor
A krémhez:
1 csomag vanília ízű pudingpor
3 dl tej
2 ek. cukor
25 dkg krémsajt
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg ribizli
2 dl habtejszín

Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Piskótát sütünk: a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral elkeverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan hozzáforgatjuk a habot. A masszát sütőpapírral bélelt 25x35 cm-es tepsibe simítjuk, és 180 °C-on körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. (A sütő ajtaját legalább 10 percig nem szabad kinyitni, mert akkor összeeshet a tészta.) Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Hagyjuk kihűlni.
2. A pudingport a leírás szerint elkészítjük a tejjel és a cukorral. A krémsajtot a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot és összedolgozzuk. Az elkészült krémhez hozzáadjuk a megtisztított ribizlit.
3. A piskótát két lapra vágjuk, megtöltjük a krém felével, majd a sütemény tetejét ráborítjuk, és bevonjuk a krém másik felével.
4. Közvetlenül a tálalás előtt a tejszínt kemény habbá verjük. Ízlés szerint cukorral édesíthetjük. A süteményt kockákra vágjuk, tejszínhabbal, ribizliszemekkel díszítjük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 270 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu