TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Barackos-mozzarellás csirke meggymártással

Hozzávalók 4 személyre:
1 szép nagy csirkemellfilé
1 nagy golyó mozzarella sajt
3 szem sárga- vagy őszibarack
12 friss nagy petrezselyemlevél
A panírozáshoz: 3 tojás, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 ek. liszt + a forgatáshoz
bő olaj a sütéshez
A meggymártáshoz:
30 dkg meggy
15 dkg cukor
2 dl meggylé (vagy vörösbor)
1 ek. étkezési keményítő

Elkészítés:
1. A csirkemellet egy nagy lappá kettévágjuk, megsózzuk, fóliával letakarjuk, és klopfolóval finoman megütögetjük, formázzuk. A mozzarellát lecsepegtetjük, felszeleteljük. A barackot forró vízbe mártva meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk. A meggyet is megtisztítjuk, kimagozzuk.
2. A húst kiterítjük, ráfektetjük a petrezselymet, majd a felszeletelt mozzarellát és a barackokat, széleit behajtjuk, feltekerjük.
3. A panírozáshoz a tojást a parmezánnal, a liszttel és kis sóval összekeverjük. A hústekercseket a lisztben megforgatjuk, majd belemártjuk a parmezános tojásba, és a forró olajban, kis lángon aranyszínűre sütjük, közben megforgatjuk. Ha túl gyorsan sülne, és a belseje nem sül át, kiszedjük, lecsepegtetjük, és 140 C-fokos sütőben 10 percig még sütjük. Kicsit pihentetjük, majd óvatosan felszeleteljük.
4. A meggymártáshoz a cukrot világosra karamellizáljuk, hozzáöntjük a meggylevet (lehet fele meggylé, fele bor is). Ha felforrt, kevés vízzel elkeverjük a keményítőt, és besűrítjük vele a mártást. A barackos csirkét a meggymártással tálaljuk.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 545 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu