TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Készítsen tornyokat: süsse meg a rétegeket, és tálalás előtt már csak fel kell építeni a finom falatokat.

Hozzávalók 4 személyre:
6 szem burgonya
1,5 dl olívaolaj
1 tojás
1 avokádó
2 ek. citromlé
1 csokor koriander
2 gerezd fokhagyma
1 zöld kaliforniai paprika
1 csipet őrölt kömény
40 dkg csirkemell

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 200C°-ra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A burgonyát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A szeletekből 12 darab kb. 8 cm átmérőjű kört rakunk ki a sütőpapíron, megcsurgatjuk kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és 12 percig sütjük.
2. A tojást keményre (10 perc) főzzük, majd lehűtjük és megpucoljuk. Az avokádót négybe vágjuk, eltávolítjuk a magját és leszedjük a héját, a húsát villával szétpasszírozzuk. Hozzáadunk 1 ek. citromlevet, sózzuk, borsozzuk.
3. A koriandert finomra vágjuk, a fokhagymát megpucoljuk és összezúzzuk, a paprikát kis kockákra vágjuk. Mindezeket összekeverjük egy tálban az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel, csipetnyi cukorral és kevés citromlével fűszerezzük.
4. A paradicsomokat negyedekre, a tojást nagyobb kockákra vágjuk. Az egészet összekeverjük a paprikával. Ha kell, sózzuk, borsozzuk.
5. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk, és korong formájúra vágjuk. Kiolajozott serpenyőben mindkét oldalát lepirítjuk.
6. A sült burgonyalapra paprikás tölteléket halmozunk, rá egy csirkemell darabot teszünk, arra egy burgonyalapot, majd ismét töltelék, hús és végül egy burgonyalap kerül. Korianderrel díszítjük.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 440 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu