TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Habcsókkal a tetején igazán finom!

Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg étcsokoládé
1,5 dl tejszín
fél tubus sűrített tej (kb. 10 dkg)
8 dkg kekszmorzsa
5 dkg vaj
A tetejére:
2 tojásfehérje
2 ek. porcukor

Elkészítés:
1. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. A hideg tejszínt felverjük, amikor már majdnem kemény, a sűrített tejet hozzáöntjük, és tovább verjük a habot. Végül a csokoládét is a tejszínhez keverjük.
2. Frissen tartó fóliával kibélelünk 4 kis tálkát, és beleöntjük a csokis habot, kb. 4 óra alatt lefagyasztjuk.
3. A darált kekszet a vajjal elkeverjük, és a megfagyott csokis hab tetejére simítjuk-nyomkodjuk, majd még 2-3 órát tovább fagyasztjuk.
4. Tálalás előtt felverjük a tojásfehérjét a porcukorral. A tálakból kiborítjuk a fagyott csokis fagyit, a habot rákanalazzuk. Gázpisztollyal megpirítjuk a tetejüket, és azonnal fogyasztjuk. Ha nincs gázpisztolyunk, bátran tegyük be a forró grillsütőbe (csak a grillszál működjön) 3-4 percre, amíg a hab színt kap. Ezalatt a fagyi még nem fog elolvadni!

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 6 óra múlva
1 adag: 520 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu