TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Édes-savanyú sárgadinnye zöldfűszeres hússal

Édes-savanyú sárgadinnye zöldfűszeres hússal
A2793

Hozzávalók 4 személyre:
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
fél csokor oregánó
1 citrom
3 ek. balzsamecet
8 ek. olívaolaj
4 db hátszín (á 20 dkg)
60 dkg érett paradicsom
60 dkg sárgadinnye

Elkészítés:
1. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A fűszernövényeket leöblítjük, összevagdaljuk, összekeverjük a citrom levével, 2 ek. ecettel, 4 evőkanál olajjal, a fokhagymával és kevés sóval.
2. A hátszínszeleteket sóval és borssal fűszerezzük. Előmelegített serpenyőben a maradék 4 ek. olajon lepirítjuk mindkét oldalát 4-4 percen keresztül. Kivesszük egy tányérra, letakarjuk alufóliával és pihenni hagyjuk.
3. A paradicsomokat félbe vagy nagyságától függően negyedekre vágjuk. A dinnyét meghámozzuk, kimagozzuk, húsát kis kockákra daraboljuk. A paradicsomdarabokat a hús után lepirítjuk a serpenyőben. Hozzáadjuk a maradék 1 ek. balzsamecetet, csipetnyi sót, borsot, cukrot, lefedjük, és 10 percig főzzük. A dinnyedarabokat 5 perc múlva hozzákeverjük, és még további 5 percig főni hagyjuk.
4. A húst szeletekre vágjuk, a zöldfűszeres keveréket a húsra halmozzuk és az elkészített dinnyével tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 360 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu