TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Csokoládés kupola

Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg őszibarack
10 dkg barna cukor
15 dkg étcsokoládé
2 lap zselatin
12,5 dkg mascarpone
A tésztakoronghoz:
10 dkg keksz darálva
5 dkg barna cukor
5 dkg vaj,
A díszítéshez: tejszínhab, barack

Elkészítés:
1. A barackokat meghámozzuk, ehhez lobogva forró vízbe tesszük 15-20 másodpercre, majd a vízből kivéve lehűtjük. A héjat lehúzzuk, a gyümölcsöket kettévágjuk, és a magokat kivesszük. A gyümölcshúst kis kockákra vágjuk, összekeverjük a barna cukorral.
2. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Az összevágott barackot lecsepegtetjük. A zselatinlapokat beáztatjuk, majd kinyomjuk, és a lecsepegett baracklében felmelegítve felolvasztjuk. Összekeverjük a mascarponét a barack darabokkal, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és a zselatint. Elkeverjük, és 4 db 4-5 cm átmérőjű formába töltjük. A formákat 2-3 órára hűtőbe tesszük.
3. A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A tésztához összegyúrjuk a darált kekszet, a cukrot, a vajat. Sütőpapírral bélelt sütőlapon a kapott masszából 4 db korongot készítünk, egy 5-6 cm-es kerek kiszúró segítségével. A sütőben kb. 10 percig sütjük, majd kivesszük, félretesszük.
4. Tálaláskor a formát forró vízbe mártjuk, és a krémet a tészta korongra borítjuk. A tetejét tejszínnel és barackkal díszítjük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 adag: 783 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu