TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Feketeerdő-tortácskák

Hozzávalók 4 darabhoz:
6 tojás
8 ek. cukor
1 kk. sütőpor
5 ek. liszt
1 ek. kakaópor
A töltelékhez:
25 dkg meggy
20 dkg fehér csokoládé
2 dl édesített növényi tejszín
1 mk. őrölt fahéj
1,5 dl meggylikőr
mentalevelek a díszítéshez

Elkészítés:
1. Kibéleljük sütőpapírral egy gáztepsit. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kakaóport, és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk. A tepsiben elsimítjuk, a sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni.
2. A meggyet megmossuk, kimagozzuk. A fehér csokoládét összetördeljük, kis edényben, vízgőzfödő fölött megolvasztjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a meggyel és az őrölt fahéjjal összekeverjük, csillagcsöves habzsákba szedjük.
3. A piskótából kb. 7 centi átmérőjű fánkszaggatóval 8 egyforma korongot szaggatunk, meglocsoljuk a meggylikőrrel, megkenjük az olvasztott fehércsokoládéval. A habbal megdíszítünk 4 piskótakorongot, megrakjuk a fűszeres meggyel, rátesszük a következő likőrös-fehércsokis korongokat. A tetejüket habrózsákkal, meggyszemekkel, mentával díszítjük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 427 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!
Fotó: Recepttar.hu