TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Húsos-zöldborsós töltött tészta

Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg bacon
1 kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 szál szárzeller
1 ek. olívaolaj + a tálhoz
1 marék zöldborsó
15 dkg darált hús
3 dl paradicsomszósz
1 marék petrezselyem
1 doboz canneloni
15 dkg reszelt sajt
A besamelhez:
1 ek. vaj
1 ek. liszt
4-5 dl szobahőmérsékletű tej
1 csipet szerecsendió


Elkészítés:
1. A bacont kockákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A zellert megmossuk, vékony darabokra vágjuk.
2. Az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a bacont. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a darált húst. Ha megpirult, belekeverjük a zellert, a borsót, ráöntjük a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. A főzés végén beleszórjuk a felaprított petrezselymet.
3. A besamelhez egy lábasban felhevítjük a vajat, megpirítjuk rajta a lisztet. Folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet, 5 percig közepes lángon főzzük, belereszeljük a szerecsendiót is.
4. A sütőt 200 °C-ra kapcsoljuk. A húsos tölteléket egy kiskanál segítségével beletöltjük a tésztahengerekbe, és kiolajozott jénai tálba fektetjük. Leöntjük a besamellel, szórunk rá reszelt sajtot, és készre sütjük. Szeletelés előtt kicsit hűlni hagyjuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 680 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!
Fotó: Recepttar.hu