TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A málna kimeríthetetlen lehetőségeket kínál, hogy kényeztessük magunkat finom édességekkel. Ezt ráadásul sütni sem kell!

Hozzávalók 12 darabhoz:
10 dkg étcsokoládé
1 ek. kókuszolaj
10 dkg túró
10 dkg porcukor
12 szem málna (vagy ahány részes a jégkockatartó)

Elkészítés
1. A csokit gőz fölött megolvasztjuk a kókuszolajjal együtt. A jégkockatartóba
beleöntjük a csokit, megforgatjuk, hogy mindenhol csokis legyen az oldala, de az üreg megmaradjon, majd a felesleget visszaöntjük a tálba. Ne legyenek tele a mélyedések, csak a forma oldalára kerüljön csokoládé! A hűtőbe tesszük dermedésig.
2. Közben elkészítjük a krémet: A túrót összekeverjük a porcukorral, habzsákba töltjük, és akkor nyílást vágunk csak rajta, hogy könnyen tudjuk tölteni a falatkákat.
3. Ha megdermedt a csokoládé, minden mélyedésbe egy-egy szem málnát teszünk fejjel lefelé majd a krémmel megtöltjük a mélyedéseket úgy, hogy néhány milliméter maradjon a peremtől. Fagyasztóba tesszük 2 órára.
4. Ha a falatkák megfagytak, a maradék csokoládét újraolvasztjuk, majd feltöltjük óvatosan a mélyedéseket. Spatulával lesimítjuk, majd fagyasztóba tesszük 2-3 órára. Tálaláskor kiborítjuk a falatkákat a jégkockatartóból.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 6 óra múlva
1 darab: 115 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!
Fotó: Recepttar.hu