Málnás borzselé kehelyben
Hozzávalók 4 személyre:
5 dl könnyű édes fehérbor
2 ek. cukor
15 dkg málna (lehet szőlő, szeder is)
10 dkg étcsokoládé (60%-os)
2 tasak színtelen tortazselépor
tejszínhab vagy málnahab a tálaláshoz
Elkészítés:
1. A fehérbort a cukorral felforraljuk. A málnát megmossuk, lecsepegtetjük. A csokoládéból késsel forgácsokat kaparunk.
2. A felforralt borba beleszórjuk a zseléport, kevergetve feloldjuk benne és langyosra hűtjük.
3. A málnát 4 kehelybe szedjük, rászórjuk a csokoládéforgácsot, felöntjük a langyos borzselével és a hűtőben megdermesztjük, jól behűtjük. Tálaláskor tejszínhabbal vagy málnahabbal, esetleg friss mentával vagy citromfűvel díszíthetjük.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 310 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!
Fotó: Recepttar.hu