TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Ez a csirke pillantok alatt elkészül, és igazán szuper, zamatos nyári ebéd lesz belőle. Csak ajánlani tudjuk!

Hozzávalók 4 személyre:
4 db bőrös felsőcomb
4 gerezd fokhagyma
20 dkg koktélparadicsom
15 dkg bébispenót
1 ek. olívaolaj
3 ek. vaj
2 dl tejszín
0,5 dl fehérbor
10 dkg parmezán
A körethez: 25 dkg jázminrizs

Elkészítés:
A körethez a jázminrizst kétszeres, sós vízben puhára főzzük. A húst megmossuk, lecsepegtetjük. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A paradicsomot, a spenótot leöblítjük. Serpenyőben az olajat és 1 ek. vajat felmelegítünk, beletesszük a combokat, sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalukon 10-10 percig sütjük, amíg szép pirosak lesznek.
A maradék 2 ek. vajat megolvasztjuk és a fokhagymát megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a koktélparadicsomot, sózzuk, borsozzuk. 5 percig főzzük, majd beledobjuk a spenótot és még 2 percet főzzük. Beleöntjük a tejszínt és a bort, sűrűre főzzük, majd a parmezánt is hozzáadjuk.
Visszatesszük ebbe keverékbe a combokat és összerottyantjuk. A combokra tálaláskor kanalazunk a spenótos keverékből, és a rizzsel kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 820 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu