TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Tejberizses szelet

Hozzávalók kb. 16 szelethez
A piskótához:
6 tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt + a tepsihez
A töltelékhez:
4 dl tej
2 dkg búzadara
5 dkg rizs
20 dkg vaj + a tepsihez
20 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
50 dkg málna + a díszítéshez
A citrommázhoz:
2 tojásfehérje
25 dkg porcukor
1 citrom leve
menta- vagy citromfűlevelek a díszítéshez

Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk és beszórunk liszttel egy kb. 25x35cm-es tepsit. A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a lisztet és a tojáshabot. A tepsibe simítjuk és a sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt a tészta, vízszintesen kettévágjuk.
2. Közben a tejből, a búzadarából és rizsből tejberizst főzünk, majd kihűtjük. Habosra keverjük a vajat a porcukorral meg a vaníliás cukorral, és hozzáadjuk a kihűlt tejberizshez. Végül beleforgatjuk málnát. Az alsó piskótalapra kenjük, majd a másik lapot rányomkodjuk.
3. A citrommázhoz a tojásfehérjét felverjük a porcukorral meg a citromlével, és rákenjük a süteményre. Málnaszemekkel és mentalevelekkel díszítjük, szeletelve kínáljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 szelet: 384 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu