TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Provence-i csirkeragu

Hozzávalók 4 személyre:
4 egész csirkecomb
12 apróbb burgonya
2 piros kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
2 ek. liszt
6 ek. olívaolaj
2 dl csirkeleves, kockából
1,5 dl száraz fehérbor
1 cs. petrezselyem
1 ág rozmaring
2 szál kakukkfű

Elkészítés:
1. A húst megmossuk, leszárítjuk, alsó-felső részre bontjuk. A krumplit meghámozzuk, félbe-, negyedbe vágjuk. A paprikát megmossuk, húsát felkockázzuk. A fokhagymát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük.
2. A lisztet tálba szórjuk, sóval, borssal ízesítjük, alaposan összekeverjük. A csirkecombokat megforgatjuk benne.
3. Egy széles, magasabb falú edényben felhevítünk 2 evőkanál olajat (ennek az ételnek az elkészítéséhez ilyen edény a legalkalmasabb), majd a csirkecombokat körös-körül lepirítjuk benne, hogy bőrük ropogós, aranybarna legyen. Hozzáadjuk a krumplit, a paprikát és a fokhagymát. Összepirítjuk a zöldségeket a csirkével, majd felöntjük levessel és a borral. Lefedve, kis lángon 25-30 percig főzzük. Ellenőrizzük, hogy a csirke megpuhult-e, ha szükséges sózzuk, borsozzuk, majd mielőtt elzárnánk a tüzet az étel alatt, hozzáadunk fél csokor durvára összevagdalt petrezselyemlevelet, a rozmaringot és a kakukkfüvet.
4. A maradék petrezselymet a maradék olívaolajjal aprítógépben pürésítjük, hogy homogén olajat kapjunk. Az elkészült ételt ezzel a frissítő szósszal megcsurgatva tálaljuk.

Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 460 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu