Fasírt tojással
Fasírt tojással
Hozzávalók 4 személyre:
4 tojás
1 zsömle
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg darált hús
1 kis csokor zöldfűszer (ízlés szerint petrezselyem, kakukkfű, bazsalikom, snidling)
1 ek. olaj
2 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
1. Keményre főzünk 3 tojást. Közben a zsömlét beáztatjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A darált húst összedolgozzuk a kinyomkodott zsömlével, a nyers tojással, a hagymával, a fokhagymával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, zöldfűszereket adunk hozzá.
2. Egy kisebb tepsit kiolajozunk, és a húsmasszát egyenletesen belesimítjuk. A keményre főtt tojásokat meghámozzuk, elfelezzük és a masszára borítjuk őket. Meglocsoljuk tejföllel, majd a sajtot is rászórjuk. Előmelegített sütőben, 180 C-on, kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Salátával kínálhatjuk.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 575 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!
Fotó: Recepttar.hu