TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Meggyes-hagymás pulykaragu

Meggyes-hagymás pulykaragu

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg pulykacombfilé
20 dkg magozott meggy
2 fej lila hagyma
1 dl vörösbor
1 ek. balzsamecet
4 ek. olaj
2 kápiapaprika

Elkészítés:
A húst megmossuk, 16-20 darabra vágjuk (nagyobb kockákra). A meggyet lecsepegtetjük. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát vékony cikkekre, a paprikát csíkokra vágjuk.
Mélyebb serpenyőben, a felforrósított olajon a húst megpirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a bort, és lefedve pároljuk. Amikor szükséges, öntünk hozzá vizet. Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük a lila hagymát, és víz hozzáadásával puhulásig pároljuk (összesen kb. 1 óra).
Ekkor belekeverjük a paprikát és a balzsamecetet. 3-4 perc alatt összefőzzük, a végén hozzáadjuk az alaposan lecsepegtetett meggyet is. Ha szükséges, vízzel beállítjuk a szaftját, majd levesszük a tűzről. Köretként főtt nudlit, párolt rizst kínálhatunk.

Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható. kb. 2 óra múlva
1 adag: 553 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu