TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Töltött tésztahenger

Hozzávalók 12 darabhoz:
1 cs. friss leveles tészta
1 tojás
A krémhez:
30 dkg málna
3 dl tejszín
10 dkg porcukor
2 dl málnás joghurt
1 cs. zselatinfix

Elkészítés:
1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tésztát kiterítjük, és keresztben 12 csíkot vágunk belőle. A csíkokat sütőcsőre feltekerjük. (Ha nincs ilyen formánk, akkor készíthetünk is: alufólia vagy konyhai törlőkendő vastag papírhengerét 3-4 részre vágjuk, beburkoljuk alufóliával és leolajozzuk.) Megkenjük felvert tojással, és sütőpapírral beborított lapra tesszük. A sütőben 15 perc alatt megsütjük. Az elkészült tésztát kivesszük, és amint lehet, a csövekről lecsúsztatjuk.
2. A krémhez a málnát megtisztítjuk, leöblítjük és leszárítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A málnát összekeverjük a cukorral, a joghurttal, majd belekeverjük a tejszínhabot, és a fixet is. Habzsákba szedjük, betöltjük vele a tésztahengereket, majd tálaljuk.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 darab: 208 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu