TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Grillezett sajt színes paradicsomsalátával

Hozzávalók 4 személyre
1 kg apró piros és sárga paradicsom vegyesen
1 fej lila hagyma
1 cs. bazsalikom
1/2 dl olívaolaj
4 ek. almaecet
5 dkg tisztított tökmag
60 dkg (8 vastagabb szelet) grillsajt

Elkészítés:
1. A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A bazsalikomot leöblítjük, felaprítjuk.
2. Nagyobb tálba öntünk 4 evőkanálnyi olajat, hozzáadjuk a bazsalikom háromnegyedét meg az almaecetet, botmixerrel pürésítjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy csipetnyi cukrot és végül maradék bazsalikomot. A paradicsomot és a hagymát a bazsalikomos szósszal összekeverjük.
3. Bevonatos serpenyőben, szárazon a tökmagot kissé megpirítjuk, tálra borítva hűlni hagyjuk. A serpenyőben felhevítjük a maradék olajat, és a sajtszeletek mindkét oldalát kb. 2-2 perc pirosra sütjük. Megszórjuk a tökmaggal és a paradicsomsalátával azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 770 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu