TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Krémtúrós meggytorta

Hozzávalók 12 szelethez:
A piskótához:
4 tojás
4 ek. cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 mk. sütőpor
4 ek. liszt
A töltelékhez:
20 dkg meggy
2 dl édesített növényi tejszín
1 tasak zselatinpor
25 dkg krémtúró
10 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
A torta bevonásához:
10 dkg étcsokoládé
A díszítéshez:
1 dl édesített növényi tejszín
5 dkg meggy
citromfűlevelek

Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, a sütőporral elkevert lisztet, és lazán összeforgatjuk. Ezután a piskótatésztát sütőpapírral bélelt kerek tortaformába öntjük, és a sütőben 25 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, rácsra borítva kihűtjük, majd fém tortagyűrűbe tesszük.
2. A töltelékhez a meggyet megmossuk, kimagozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint fél deci forró vízben feloldjuk. A krémtúrót a porcukorral, a reszelt citromhéjjal elkeverjük, majd összeforgatjuk a tejszínhabbal, a feloldott zselatinnal, a levétől kinyomkodott meggyel és a piskótalapra öntjük. Eligazítjuk, majd hűtőben 1 óra alatt megdermesztjük.
3. A bevonáshoz fém keverőtálban, vízgőz fölött felolvasztjuk az apróra tört csokoládét. Hosszában félbehajtunk egy 80 centi hosszú alufólia csíkot, és 7 centi szélességben, 70 centi hosszúságban megkenjük a csokoládéval. Gyors mozdulattal, szorosan a lehűtött torta köré csavarjuk. A hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, óvatosan lehúzzuk róla a fóliát.
4. A torta tetejét megdíszítjük csillagcsöves habzsákba szedett habbal, meggyszemekkel és citromfűlevelekkel. Forró vízbe mártott késsel, cikkekre vágva tálaljuk.

Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: 2 óra múlva
1 szelet: 242 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu