TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A cannelloni akár önálló fogás is lehet azoknak, akik szívesen lemondanak a húsról.

Hozzávalók 6 személyre:
A vadashoz:
1 kg sertéslapocka
8 dkg vaj
1 szál sárgarépa
1 szál szárzeller
1 fej vöröshagyma
1 paradicsom
3 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
1 szál zsálya
1 szelet citrom
2 cl vörösborecet
3 dl vörösbor
2 ek. mustár
1 csapott ek. étkezési keményítő
A cannellonihoz:
20 dkg spenót
2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj + a tepsihez
2 ek. liszt
1,5 dl tej
2 ek. reszelt parmezán sajt
25 dkg cannelloni tészta
3 dl tejszín
A tálaláshoz: tejföl

Elkészítés:
1. A húst megtisztítjuk, megmossuk, besózzuk. A zöldségeket – a húshoz és a cannellonihoz is – megtisztítjuk, a spenót kivételével feldaraboljuk.
2. Nagyobb serpenyőben forrósítjuk a vajat és a húst elősütjük benne. Beletesszük a vadashoz való zöldségeket a fűszerekkel együtt, jól lepirítjuk, majd hozzáadjuk a bort, a borecetet, a citromkarikát és a mustárt, sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és kb. 1 órát pároljuk.
3. Közben a cannelloni töltelékéhez a spenótot leforrázzuk, kicsit összevágjuk. Mélyebb serpenyőben a vajat felolvasztjuk, megszórjuk a liszttel, majd felöntjük a forró tejjel, és sűrűre főzzük. Félrehúzzuk, és összekeverjük a spenóttal. Sózzuk, borsozzuk, habzsákba szedjük, megtöltjük a krémmel a cannellonikat.
4. A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. Egy sütőformát vastagon kivajazunk, szorosan egymás mellé rakjuk a tésztacsöveket, leöntjük a tejszínnel, hogy ellepje, meghintjük a parmezánnal. A sütőben 35-40 percig sütjük.
5. Amikor a hús puha, kivesszük, a szószt átszűrjük, a kevés vízzel elkevert keményítővel besűrítjük, visszatesszük a húst. Összemelegítjük, a cannellonival tálaljuk. A tejfölt külön kínáljuk hozzá.

Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 795 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu