TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Szalonnás karfiol tepsiben

Hozzávalók 4 személyre:
1 fej karfiol
25 dkg bacon
2 ek. olívaolaj
3 ek. liszt
1 mk. pirospaprika
1 csokor friss kakukkfű
2 nagy pohár tejföl (2x450 g)
2 gerezd fokhagyma
1 tojás

Elkészítés:
1 A karfiolt rózsáira szedjük, és gőzpárolóban (vagy kevés vízben) félig megpároljuk. A húsos szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és pirosra kisütjük.
2 Tűzálló tálat olívaolajjal kikenünk. A lisztben elkeverünk kevés sót, pirospaprikát, borsot és a kakukkfű levelkéit. Ebben a fűszeres lisztben megforgatjuk a karfiolrózsákat, és a tálba rakjuk.
3 A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A fokhagymát meghámozzuk, áttröjük. A megmaradt lisztet 2 pohár tejföllel, az áttört fokhagymával, a tojással és a sült szalonnával elkeverjük. A tejfölös masszát ráöntjük a karfiolokra, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 660 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu