TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Szójaszószos csirke

Hozzávalók 4 személyre
8 filézett csirkefelsőcomb (kb. 60 dkg)
5 cm-es darab friss gyömbér
1 dl szójaszósz
2 ek. méz
1 ek. szezámmag

A körethez:
2 tasak rizs-vadrizs keverék
15 dkg tisztított zöldborsó
15 dkg zöldbab
3 ek. vaj

Elkészítés:
1. A húst megmossuk, leszárítjuk, ha kell, kisebb darabokra vágjuk. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. A szójaszószt, a gyömbért és a mézet nagyobb üveg- vagy porcelántálban összekeverjük. A húst a pácban megforgatjuk, majd lefedve, a hűtőben legalább 2 órát pácolódni hagyjuk.
2. Amíg a hús pihen, a rizst dupla mennyiségű forró vízben 1 kávéskanál sóval, lefedve, kis lángon, a csomagoláson előírt idő alatt megfőzzük, lecsepegtetjük, majd a tasakból tálba borítjuk és 1 evőkanálnyi vajjal elkeverjük.
3. A borsót, a zöldbabot megtisztítjuk, utóbbit feldaraboljuk, és a borsóval együtt kevés sós vízben megpároljuk, leszűrjük, a maradék vajjal összekeverjük.
4. Amikor letelt a hús pácolási ideje, a húst forró serpenyőben oldalanként 2-3 percig pirítjuk, majd a hőt lejjebb véve, lefedve még 6 percig sütjük oldalanként. A páclevet is hozzákeverjük, rászórjuk a szezámmagot, és fedő nélkül oldalanként még 3-3 percig pirítjuk. A rizzsel és a zöldekkel frissen tálaljuk.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 630 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu