TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Málnás alagút

Hozzávalók kb. 15 szelethez:
5 tojás
10 ek. liszt
10 ek. cukor
fél cs. sütőpor
80 dkg málna
6 ek. cukor
2,5 dkg zselatinpor
6 dl tejszín

Elkészítés:
1. Piskótalapot sütünk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sárgájára szitáljuk. Ráborítjuk a habot, és óvatosan összeforgatjuk. Sütőpapírral kibéleljük a nagy tepsit, rásimítjuk a masszát, és a sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
2. A díszítéshez a málnából félreteszünk pár szemet, a többit lábasba tesszük a cukorral, és felforraljuk. A zselatint beleszórjuk, és kevergetve feloldjuk, majd lehűtjük a pépet.
3. A kb. 30 cm hosszú őzgerincformát először kibéleljük frissen tartó fóliával úgy, hogy a széleken bőven túllógjon a fólia. A piskótalapról lehúzzuk a sütőpaprít, akkora darabokra, hogy a formát kibélelhessünk vele, és a tetejére is jusson egy lap, amivel lefedjük. A formába nyomkodjuk a piskótadarabokat.
4. A tejszínt kemény habbá verjük, a zselatinos-málnás pürét belekeverjük. A formába simítjuk, a piskótalappal lezárjuk, és ráhajtjuk a fóliát. A hűtőbe tesszük dermedni (2-3 óra). Szeletelve tálaljuk, a maradék málnával díszítjük.

Munka: Kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 5 óra múlva
1 szelet: 250 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu