Csokis töltött keksz
Csokis töltött keksz
Hozzávalók 10 darabhoz:
12 dkg puha vaj
12 dkg barna cukor
1 tojás
1 tasak vaníliás cukor
27 dkg liszt
24 dkg kefir vagy joghurt
3 ek. kakaópor
1 ek. szódabikarbóna
A töltelékhez:
25 dkg eper
3 ek. mascarpone
2 ek. porcukor
1 ek. eperdzsem
1 dl hideg tejszín
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit vagy sütőlemezt. A tészta hozzávalóit csipet sóval – ha van, használjunk hozzá elektromos keverőt – jól összedolgozzuk. A papírral kibélelt tepsire evőkanállal 20-24 tésztahalmot rakunk. A sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Kivesszük, hűlni hagyjuk.
2. Közben az epret megmossuk, jól lecsepegtetjük, kicsumázzuk, feldaraboljuk. A mascarponét kikeverjük a porcukorral és a dzsemmel. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémhez kanalazzuk.
3. A kihűlt tészták felét a krémmel megkenjük, ráültetjük az eperdarabkákat és az üres sütikkel összeragasztjuk. A csokoládét összetördeljük, vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk, és a tetejükre csurgatjuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 darab: 415 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!
Fotó: Recepttar.hu