TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Alul chili con carne, felül pizza – ez egy ütős vacsora, amitől mindenkinek eláll a szava!

Babos chili tésztagombócokkal

Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához:
50 dkg liszt
7 g szárított élesztő
1 ek. só
1 ek. cukor
4 ek. olívaolaj
3 dl víz

A chilihez:
2 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
50 dkg darált marhahús
1-2 babérlevél
1 tk őrölt római kömény
2 tk. őrölt chilipaprika
1 konzerv hámozott paradicsom
1 konzerv vörösbab
1 marék zöldborsó

Az öntethez:
10 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
fél csokor petrezselyem

Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, és 1-2 óráig meleg helyen, letakarva pihentetjük-kelesztjük. Közben a hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk.
2. Serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a hagymát, a fokhagymát, majd a darált húst. Sóval, borssal, babérlevéllel, római köménnyel, chilipaprikával ízesítjük. A paradicsomkonzervvel felöntjük, majdnem készre főzzük. Ekkor hozzáadjuk a lecsöpögtetett vörösbabot, a zöldborsót, és pár perc múlva lezárjuk alatta a hőt.
3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Az öntethez a vajat felolvasztjuk, belenyomjuk a fokhagymát, és hozzákeverjük a felaprított petrezselymet. Egy 24 cm-es piteforma aljába öntjük a húsos szószt. A tésztából gombócokat formázunk, belemártjuk a vajas öntetbe, és a húsra rakosgatjuk úgy, hogy a forma közepétől kezdjük és a széle felé haladunk. A sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
1 adag: 640 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu