Ez a torta minden háziasszony álma, hiszen sütni sem kell!
Cseresznyés torta
Hozzávalók 6 szelethez:
50 dkg cseresznye
30 dkg babapiskóta
3 dl habtejszín
3 dl joghurt
2 tasak zselatinfix
10 dkg porcukor
Elkészítés:
1. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, lecsepegtetjük (ha befőttel dolgozunk, jól csepegtessük le). Kibéleljük babapiskótával egy 22 centis kapcsos tortaforma alját és az oldalát úgy, hogy a piskótákat az egyik végüknél egyenesre vágjuk, különben nagyon könnyen felborulnak a formában.
2. A tejszínt kemény habbá verjük. A joghurtba kézi habverővel belekeverjük a zselatinfixet, majd a porcukrot is. Összeforgatjuk a habot és a zselatinos joghurtot.
3. Ujjnyi réteget rákenünk a babapiskóta-alapra, rá cseresznyeszemeket rakunk, majd a krém többi részét is rákenjük. Elsimítjuk, rárakosgatjuk a többi cseresznyét. A hűtőbe tesszük legalább 3 órára. Szeletelve kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3,5 óra múlva
1 szelet: 440 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!
Fotó: Recepttar.hu