TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Borkrém habbal

Hozzávalók 4 személyre:
3 dl édes fehérbor
6 dkg barna cukor
6 db szegfűszeg
1 rúd fahéj
3 dl tej
2 ek. étkezési keményítő
6 tojássárgája
40 dkg eper
4 dl tejszín

Elkészítés:
1. A bort felforraljuk a cukorral, a szegfűszeggel és a fahéjjal, a felére redukáljuk (a felét elpárologtatjuk), majd félretesszük.
2. A tejet is felforraljuk, majd hozzáadjuk a borban kikevert keményítőt és besűrítjük. A sűrű krémet levesszük a tűzről, kevergetjük 1-2 percen át, majd a tojások sárgáját is beledolgozzuk. Kihűlésig tovább kevergetjük.
3. Közben az epret megmossuk, megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk. Szétosztjuk négy kehelybe. Amikor kihűlt a krém, kemény habbá verjük a tejszínt, felét lazán beleforgatjuk a krémbe, és szétosztjuk a kelyhekre. A maradék tejszínhabbal díszítjük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 455 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu