TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A szezon slágere a spárga: könnyű és ízletes, kitűnő tisztítózöldség.

Spárgaleves

Hozzávalók 4 személyre
80 dkg fehér spárga
20 dkg zöld spárga
1 fej vöröshagyma
1 szem burgonya
1 liter zöldségleves, 2-3 kockából
1 késhegynyi frissen őrölt szerecsendió
1 citrom vékonyra vágott sárga héja + 1 ek. citromlé

Elkészítés:
1. A fehér spárgát meghámozzuk, megmossuk, felaprítjuk. A krumplit és a hagymát szintén meghámozzuk, felkockázzuk.
2. A zöldséglevesben feltesszük főni a fehér spárgát a hagymával és a burgonyával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval meghintjük. Amikor puhák a zöldségek, pürésítjük, majd a citromlével ízesítjük.
3. A zöld spárgát, ha elég zsenge, egyáltalán nem kell hámozni, elég az alsó végét levágni. Sós vízben pár perc alatt megpároljuk, de csak annyira, hogy roppanós maradjon. Ha kész, lecsepegtetjük, hosszában kettévágjuk, a levesbe tesszük és a citromhéjjal meghintve tálaljuk.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 110 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu