TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Eper a tésztában, eper a krémben – isteni ez a süti.

Duplán epres szelet

Hozzávalók 16 szelethez:
A tésztához:
25 dkg eper
20 dkg liszt
1 tk. sütőpor
3 tojás
10 dkg cukor
1,5 dl olaj
A krémhez:
25 dkg eper
25 dkg túró
15 dkg porcukor
1 tk. vaníliapaszta

Elkészítés
Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű tortaformát. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, robotgépben pürésítjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojásokat krémesre keverjük a cukorral, majd az olajat és a lisztet is beledolgozzuk. Végül az eperpürét is hozzáadjuk. Alaposan elkeverjük, majd a tortaformába töltjük, és 20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűni.
A krémhez az epret megmossuk, megtisztítjuk, 4 szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit apróra vágjuk, vagy pürésítjük, majd hozzáadjuk a túrót, a porcukrot, valamint a vaníliát. A krémet a kihűlt tortára kenjük. Eperdarabokkal díszítjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 szelet: 440 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu