TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A szezon slágere a spárga: könnyű és ízletes, kitűnő tisztítózöldség.

Spárgás csirke

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csirkemellfilé
50 dkg zöldspárga
20 dkg trappista sajt
5 dkg vaj
2 ek. liszt
4 dl tejszín
2 ek. olaj

Elkészítés:
1. A csirkemellet megmossuk, leszárítjuk, felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A spárgát megmossuk, majd megpucoljuk. Szűrőbe tesszük, és forró sós vízzel leforrázzuk. Kicsit a vízben állni hagyjuk. A sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük.
2. Közben a mártáshoz a vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és közepes lángon kissé összepirítjuk, a tejszínnel felöntjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Folyamatosan kevergetve felforraljuk és félrerakjuk.
3. A csirkemellszeleteket bevonatos serpenyőben, az olajon 5-5 perc alatt elősütjük. Hőálló tálba egymás mellé fektetjük a mellszeleteket, a kisült zsírját is ráöntjük. A leforrázott spárgákat a húsra rétegezzük, majd ráöntjük a mártást és a reszelt sajttal megszórjuk. Hideg sütőbe tesszük, a sütőt 180 °C-fokra felmelegítjük és az ételt és kb. 40 percig sütjük. Kivesszük, 10 percig pihentetjük, csak utána szeleteljük. Friss salátát kínálhatunk hozzá.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 adag: 770 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu