TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Finom és csodás édesség, amelyhez nem kell bekapcsolni a sütőt! Egyszerűen tökéletes!

Hozzávalók 10 szelethez:

Az aljához:
10 dkg csokis keksz
1 ek. olvasztott vaj

A töltelékhez:
2 tk. zselatin
2 ek. hideg víz
15 dkg csokoládé
3 dl tejszín
20 dkg közepes méretű eper
2 ek. porcukor

A csokimázhoz:
1 dl tejszín
10 dkg csokoládé
csokiforgács vagy eper a díszítéshez

1. A kekszet robotgépben összetörjük, hozzáadjuk a vajat, alaposan összekeverjük. Ezzel a morzsával kibéleljük egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját.
2. A zselatint összekeverjük a vízzel, és hagyjuk duzzadni. A csokoládét felolvasztjuk. A tejszín harmadát felmelegítjük, majd hozzáadjuk a zselatint, és ha feloldódott, ráöntjük a csokoládéra. Simára keverjük. Hagyjuk kihűlni. Közben az epret megmossuk, megtisztítjuk.
3. A maradék 2 dl tejszínt felverjük a porcukorral, majd óvatosan a kihűlt csokis masszába forgatjuk. A masszából egy keveset a kekszalapra öntünk, majd az epreket beleállítjuk a csúcsukkal felfelé. A maradék krémet is ráöntjük. Hűtőbe tesszük 6 órára.
4. A csokimázhoz a tejszínt felmelegítjük, majd ráöntjük a csokira, és kevergetve felolvasztjuk. Ha kissé lehűlt, ráöntjük a krémre, majd tovább hűtjük 30 percig. Tálaláskor csokiforgáccsal vagy eperrel díszítjük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 8 óra múlva
1 szelet: 460 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu