TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Bazsalikomos borsópite

Hozzávalók 6 adaghoz:
50 dkg zöldborsó (tisztított súly)
1 marék friss bazsalikom
5 tojás
8 dkg liszt
3 dl tejszín
20 dkg reszelt sajt
2 ek. vaj a formához

Elkészítés:
1. A zöldborsót megmossuk, forró sós vízben 5 perc alatt blansírozzuk. A bazsalikomot leöblítjük, apróra vágjuk. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk 6 db szufléformát vagy egy 23 cm átmérőjű tűzálló tálat.
2. A tojásokat felverjük, a lisztet és a tejszínt folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk. Sózzuk, és belekeverjük a zöldborsót, a bazsalikomot, és a reszelt sajtot is. A formákba kanalazzuk, 25 perc alatt készre sütjük. Langyosan tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra munka
1 adag: 505 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu