TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Zsömle helyett ananászszeletek között tálalja a húspogácsát!

Hozzávalók 4 személyre
40 dkg darált marhahús
2 ek. Worcestershire szósz
1 kis fej lila hagyma
8 szelet ananász
4 salátalevél
4 szelet sajt
4 szelet bacon

1. A húst összedolgozzuk a Worcestershire szósszal, sóval, borssal, 4 darab – 2-2,5 cm vastag – pogácsát formázunk belőle és amíg a többi hozzávalót előkészítjük, állni hagyjuk.
2. A lila hagymát megtisztítjuk, nem túl vékony karikákra vágjuk, megsózzuk. Az ananászt, ha frisset használunk, meghámozzuk, felkarikázzuk, a közepén a torzsát kivágjuk, ha konzervet, akkor alaposan lecsepegtetjük.
3. A felmelegített grillen előbb a húspogácsákat sütjük meg (4-5 perc oldalanként), majd a bacont, az ananászt, és a lila hagymát.
4. Összeállítjuk a hamburgert. Alulra kerül egy ananász, rá a salátalevél, majd a hús, sajt, bacon, lila hagyma, és ismét ananász. Azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 795 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu