TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Ratatouille leves

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg paradicsom
4 szál zöldhagyma
1 hegyes erős paprika
20 dkg húsos bacon vagy szárított sonka
40 dkg tollhegytészta
1 dl olívaolaj
2 ek. vágott bazsalikom
erőspaprikakrém, ízlés szerint
10 dkg reszelt mozzarella sajt

Elkészítés:
1. A paradicsomok húsát kis kockákra daraboljuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Az erős paprikát megmossuk, apróra vágjuk. A bacont/sonkát nagyobb darabokra vágjuk.
2. A tésztát a csomagon olvasható utasítás szerint megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük (ügyeljünk, hogy ne főjön túl). A tésztát nem kell lemosni!
3. A bacont/sonkát serpenyőben megpirítjuk, majd félretesszük. A serpenyőben visszamaradt zsiradékhoz hozzáöntjük az olajat, megfuttatjuk rajta a hagymát, az erős paprikát, majd rátesszük a paradicsomdarabokat. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a bazsalikomot, ízlés szerint még adunk hozzá erőspaprika-krémet. Amikor forr, beleforgatjuk a tésztát. Tálaláskor megszórjuk a reszelt sajttal és a szalonnadarabokkal.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 925 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu