TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Epertorta

Hozzávalók 8 szelethez:
30 dkg liszt
15 dkg cukor
1 tk. sütőpor
1,5 dl olaj
1,5 dl eperpüré (10-12 szem eperből)
1 tk. citromlé
4 tojás
piros vagy rózsaszín ételfesték (elhagyható)
25 dkg krémtúró
1 dl joghurt
10 dkg porcukor
4 szem eper a díszítéshez

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-fokra. Kivajazunk és kilisztezünk egy 18 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát. Szebbek lesznek a totáink, ha 4 db 8-10 cm átmérőjű „mini” tortákat sütünk, és azokkal dolgozunk.
2. Tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport. Hozzáadjuk az olajat, az eperpürét, a citromlevet, majd a tojásokat. Alaposan elkeverjük, majd adunk hozzá ételfestéket, ha szükséges a színe miatt. A masszát a tortaformába töltjük, és 20-25 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt a torta, három vagy négy lapra vágjuk.
4. A krémtúrót alaposan kikeverjük a joghurttal és a porcukorral, majd ezzel a krémmel megtöltjük a tortát. Friss eperrel díszítjük.

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 505 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu