TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Baconos krumplisaláta borsós karajjal

Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet sertéskaraj
45 dkg zöldborsó (tisztítva)
5 dkg vaj

A salátához:
1 kg apró szemű burgonya
1 fej lila hagyma
15 dkg kockázott bacon
1,5 dl majonéz
1 dl tejföl

A mentaszószhoz:
3 gerezd fokhagyma
1 marék friss mentalevél
1 dl olívaolaj

Elkészítés:
1. A salátához a burgonyát alaposan megmossuk, kevés vízben megfőzzük, de ne főzzük túl! A lila hagymát megpucoljuk és vékony csíkokra szeleteljük. A baconkockákat serpenyőben megpirítjuk, félretesszük. A megfőtt krumplit lehűtjük, meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk. Összekeverjük a majonézt a tejföllel. Üvegtálban összekeverjük a krumplit, a hagymát, a lecsepegtetett bacont és a majonézes tejfölt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Fogyasztásig letakarva a hűtőbe tesszük.
2. A szószhoz a fokhagymát megtisztítjuk, a mentával és az olívaolajjal alaposan összeturmixoljuk.
3. A húst megmossuk, sózzuk, borsozzuk. Nagyobb serpenyőben a vajat felhevítjük, és a hússzeletek mindkét oldalát 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük, kivesszük, melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékon a zöldborsót kevés vízzel 3-4 perc alatt puhára pároljuk. A húst a párolt zöldborsóval, a fokhagymás mentaszósszal és a burgonyasalátával tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 525 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu