TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Túrós-epres tortácska

Hozzávalók 4 darabhoz:
25 dkg eper
10 dkg túró
10 dkg porcukor
3 dl habtejszín
10 dkg kekszmorzsa
5 dkg vaj

Elkészítés:
1. Az epret megtisztítjuk, 2-3 szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit péppé törjük. A pürét alaposan elkeverjük a krémtúróval és a porcukorral. Ha van, használjunk mixert.
2. A tejszínt habbá verjük, kétharmadát belekeverjük az epres pépbe.
3. A kekszet összekeverjük a vajjal, és kibéleljük vele négy kis piteforma alját (kb. 8 cm átmérőjű). Vagy egy tortagyűrű aljába nyomkodjuk. Elosztjuk rajta a habos keveréket, elsimítjuk, majd hűtőben kb. 3 órát hűtjük dermedésig. Tálaláskor a maradék tejszínhabbal és egy-két eperszelettel díszítjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 adag: 455 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu