TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Csokis-cseresznyés banánkenyér

Hozzávalók kb. 10 szelethez:
2 nagy érett banán
1 tojás
4 ek. puha vaj
1 dl joghurt
4 ek. barnacukor
1 tk. vaníliapaszta
20 dkg liszt
1 tk. sütőpor
1 tk. só
A töltelékhez:
25 dkg cseresznye (kimagozva)
2 ek. liszt
15 dkg csokireszelék

Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Egy hosszúkás, kb. 30 cm-es tégla formát kibélelünk sütőpapírral, vagy kikenjük vajjal.
2. A banánt meghámozzuk, villával péppé törjük, hozzáadjuk a tojást, a vajat, a joghurtot, a cukrot, a vaníliát, és robotgéppel simára keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval, majd beledolgozzuk a banános keverékbe.
3. A cseresznyét összeforgatjuk a liszttel és a csokival, majd a tésztához adjuk, és a formába öntjük. A sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy készen van-e, ha szükséges, sütjük még néhány percet. A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk és szeletelhetjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 290 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu