TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Tökéletes páros egy fánkban: eper és rebarbara.

Hozzávalók 16 darabhoz:
15 dkg vaj
1 mk. só
1 mk. cukor
15 dkg liszt
4-5 tojás
A rebarbarakompóthoz:
4 szép szál rebarbara
4 ek. cukor
1 dl fehérbor
1 mk. citromlé
A túrókrémhez:
20 dkg tehéntúró
5 dkg porcukor
1/2 citrom reszelt héja
1,5 dl tejszín
1 ek. zselatinpor
8 szem eper

Elkészítés:
1. Lábosban felteszünk 1,5 dl vizet forrni, hozzáadjuk a vajat, a sót és a cukrot. Amikor felforrt a víz, beszitáljuk a lisztet, folyamatosan keverve 5 percig intenzíven főzzük, majd levesszük a tűzről, kissé kihűtjük, és 4-5 tojást (méretétől függően) egyenként hozzáadunk lehetőség szerint haberővel vagy keverőgéppel folyamatosan keverve, amíg jól formázható tésztát kapunk.
2. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. A masszát csillagcsőrös habzsákba szedjük, és szilikonlappal bélelt (vagy kiolajozott, kilisztezett) sütőlemezre babapiskóta formákat nyomunk belőle. Az előmelegített sütőben kb. 8 percig, majd 200 °C-on még 5 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
3. Közben a kompóthoz megtisztítjuk, és 1,5 centis darabokra vágjuk a rebarbarát. A cukrot karamellizáljuk, felöntjük a borral, elkeverjük, belerakjuk a rebarbarát meg a citromlevet és kb. 5 percig főzzük. Lehúzzuk, majd hagyjuk a lében kihűlni.
4. A krémhez a túrót simára keverjük a porcukorral és a reszelt citromhéjjal. Habbá verjük a tejszínt. A zselatint a rebarbara főzőlevéből egy kevéssel elkeverjük, felforraljuk, majd a felvert tejszínhez keverjük. A túrókrémbe forgatjuk. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, felszeleteljük.
5. A fánkokat félbevágjuk, a túrókrémmel megtöltjük, kirakjuk eperszeletekkel, majd a leszűrt, lecsepegtetett rebarbarafalatokat elrendezzük a tetején. Rátesszük a fánksapkákat, és porcukorral gazdagon meghintve tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 darab: 207 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu