TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Finom mártogatóssal vendégvárónak is tökéletes.

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg zöldborsó (tisztított súly)
25 dkg zabpehely
15 dkg félkemény sajt
2 nagyobb fej vöröshagyma
1 cs. petrezselyem
1 ek. olaj +bőven a sütéshez
1 tojás
5 dkg zsemlemorzsa (vagy finom zabpehely)

Elkészítés:
1. A borsót megtisztítjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Közben a zabpelyhet aprítógépben megőröljük. A sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük. Az hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, miként a petrezselymet is.
2. A gombóchoz a hagymát serpenyőben, az olajon megpároljuk. Aprítógépbe tesszük a borsót meg a hagymát, és nem túl finomra, inkább durvára összezúzzuk (az egyszerű krumplinyomó is megteszi). Tálba öntjük, hozzáadjuk a zabpelyhet, a tojást, a petrezselymet, a sajtot, jól összedolgozzuk, majd a masszából vizes kézzel golyókat formázunk, beleforgatjuk a morzsába, és a nem túl forró olajban pirosra sütjük (kb. 10 perc). A gombócokat papírkendőre szedve lecsepegtetjük. Kínáljunk hozzá zöldséges rizst!

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 530 kcal + köret


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu