TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Mennyi desszert, amit akár előző este is elkészíthetünk.

Hozzávalók 16 szelethez:
20 dkg édes keksz (háztartási keksz)
10 dkg vaj
50 dkg cseresznye
1 banán
50 dkg mascarpone
4 lap zselatin
8 dkg porcukor
3 ek. citromlé
3 dl tejszín

Elkészítés:
1. A kekszet finomra összetörjük, és a vajjal összegyúrjuk. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. A banánt meghámozzuk, péppé törjük, elkeverjük a mascarponéban.
2. Előkészítünk egy 10x30 cm-es hosszúkás formát, vagy több réteg alufóliából keretet formázunk. Az aljára nyomkodjuk a vajjal összemorzsolt kekszet.
3. A zselatinlapokat vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, lassú tűzön felolvasztjuk, és elkeverjük a banános krémben. Hozzáadjuk a porcukrot, a citromlevet. Végül a tejszínből vert kemény habbal fellazítjuk. Hozzáadjuk a cseresznyét, és a formába öntjük. A hűtőszekrényben 4-6 órát pihentetjük, majd szeletelve tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 6 óra múlva
1 szelet: 370 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu