TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Dobjuk fel a rántottát, legyen belőle omlett!

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg zsenge spenót
1 ek. olaj
8 tojás
1 dl tej 1,5 %-os
10 dkg kecskesajt
1 késhegynyi reszelt szerecsendió
Friss kenyér a tálaláshoz

Elkészítés:
1. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk. Annyi vízzel, ami a levelein maradt 2-3 percig pároljuk, kinyomkodjuk.
2. Az omlettet két adagban készítjük el, azaz először a sütőbe is betehető, nagyobb bevonatos serpenyőben fél ek. olajat felforrósítunk, beleütünk négy tojást. Megfelezve hozzáadjuk a tejet, a szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk, alaposan elkeverjük.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásos masszába belekeverjük a kinyomkodott spenót felét, és kevergetve főzzük 2-3 percig. Majd a sütőben 15 percig sütjük. A második adagot is elkészítjük.
4. Közben a sajtot felszeleteljük, majd a tojásra szórjuk és még 3-4 percig sütjük, amíg a sajt ráolvad. A lepényeket kettéhajtjuk, kettévágjuk, azonnal kínáljuk. Egy teljes omlettet kettévágva, két személyre tálalunk. Friss kenyeret adhatunk hozzá.


Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 278 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu