Összekeverjük az alapanyagokat, a formába simítjuk, megszórjuk eperrel, és fél óra múlva kész a csodás süti!
Hozzávalók 8 szelethez:
20 dkg vaj
15 dkg cukor
2 tojás
1 tk. vaníliapaszta
25 dkg liszt
1 tk. sütőpor
1,5 dl tejföl
50 dkg friss eper
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, és egy 20 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk.
2. Robotgéppel felhabosítjuk a vajat a cukor háromnegyed részével, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliát. Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport is, elkeverjük, végül a tejföllel lazítjuk.
3. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, négybe vágjuk, óvatosan beleforgatjuk a masszába, majd a tortaformába töltjük.
4. A maradék cukrot a tésztára szórjuk, majd 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 szelet:
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!
Fotó: Recepttár.hu