TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A sok zöldség gondoskodik a finom ízekről, miközben a sok szín kavarog a tányéron.

Hozzávalók 4 személyre
4 csirkecomb
1 ek. szárnyas fűszerkeverék
2 ek. olívaolaj
60 dkg (új)krumpli
30 dkg cukkini
30 dkg sárgarépa
4 gerezd fokhagyma
1 marék friss kakukkfű, rozmaring, oregánó

Elkészítés:
1. A csirkecombokat leöblítjük, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Üveg vagy porcelántálba fektetjük, meglocsoljuk az olajjal, letakarjuk, és 4 órán át (legjobb, ha 1 éjszakát) a hűtőszekrényben pihentetjük.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, a fokhagymát összezúzzuk. megmossuk. A zöldfűszereket finomra vágjuk. Kiolajozott sütőtálba sorakoztatjuk a zöldségkarikákat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a zúzott fokhagymával és a zöldfűszerekkel.
3. A hús alól serpenyőbe öntjük az olajat, és a csirkecombok mindkét oldalát hirtelen megkapatjuk benne. Kicsit sózzuk, borsozzuk. A zöldségágyra fektetjük őket, megöntözzük a serpenyőben maradt pecsenyelével, lefedjük fóliával, és a sütőben 30 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítva további 15 percig. Kivesszük a tálat a sütőből, az ételt néhány percig pihentetjük, majd tálaljuk.


Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 365 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu